Made by Erika Defurne

Kunst, Dans, Cultuur, …ze liggen mij nauw aan het hart.
Het dansen geeft mij een gevoel van vrijheid en een manier om mijn hoofd leeg te maken. Het ontwerpen en creëren van kostuums, historische of andere, vervullen dan weer mijn drang om te werken met mijn handen. Het voelen, het maken en het volledig verdwijnen in mijn atelier.

Wat je mij ook vraagt om te maken, ik zal er altijd mijn hart en ziel in steken.
Ik zal gepassioneerd voor je werken, je het beste advies geve, mee zoeken naar oplossingen,… Ik heb altijd geleerd: Als je iets doet, doe het dan goed! Bestel je iets bij mij, dan ga ik tot het uiterste voor jou. Of dit nu gaat over het huren van een hoed, kostuum of een opdracht van 150 stuks maatwerk. Elke klant word op dezelfde eerlijke en gedreven manier behandeld. Want elk detail, hoe klein dat ook is, is belangrijk! Dus zoek je iemand die zich volledig gooit, meedenkt met jou en je het idee geeft dat op de koffie komt? Dan moet je bij mij zijn.

Aan passie, liefde en warmte geen gebrek.

Waarom Kostuums

Al van zolang ik mij kan herinneren, zijn dansen en kostuums maken wat ik wil doen.
Laat ons zeggen, het zit in de genen…

Zowel aan de zijde van mijn moeders familie als die van mijn vaders familie. Er werd veel met textiel gewerkt door mijn tantes en grootmoeders. Was het nu voor het huishouden of voor de Haute Couture, het zit in ons bloed! Creatief zijn kan je niet verbergen of onderdrukken, het moet eruit! Dus ook bij mij. Na een opleiding Vrije beeldende kunsten aan de stedelijke academie voor schone kunsten Brugge, ging ik nog 2 jaar verder met Theaterkostuumontwerpen in de koninklijke academie voor schone kunsten te Antwerpen. Volgde daarna nog een lerarenopleiding en nu zoveel jaar later start ik met de Meesteropleiding Coupeur in Amsterdam om nog fijner te kunnen werken en jullie nog beter van dienst te kunnen zijn. Want zeg nu zelf, als je wilt acteren, dansen, poseren, … dan moet het er niet enkel goed uitzien, je moet je er ook goed in voelen en dat is wat ik doe! Ik zorg dat jij je job/hobby volledig op je gemak kan uitvoeren en dit in de juiste outfit!

Opleiding in Amsterdam

Omdat ik van mening ben dat je nooit te oud bent om te leren en je moet blijven bijscholen, ga ik ook zelf terug naar school. Momenteel volg ik de Meesteropleiding Coupeur in AmsterdamDaarvoor ga ik elke week één keer naar Amsterdam. Hier leer ik nog fijner te werken, verdiep ik mij nog meer in het ambacht van kleermaker en kan ik jullie nog betere kwaliteit aanbieden. Het is dus niet enkel voor mezelf een verruiming, maar ook voor mijn klanten. Ik streef er steeds naar om jullie zo goed mogelijk van dienst te zijn en deze opleiding zal mij nog beter maken in het maatwerk en maken van niet alledaagse kleding. Ik streef naar kwaliteit, efficiëntie en dat is wat ik uit deze opleiding kan halen. De opleiding zal mij ook helpen met het verder uitdiepen van historische kostuums, hoe iets exact in elkaar zit, welke aanpassingen er kunnen gebeuren. Heel interessant en een groot pluspunt voor mij, maar ook voor jullie, die mijn expertise dan ten volle kunnen benutten.