Gamma

Bij Lierika kun je terecht voor historische kostuums, kostuums voor dansvoorstellingen, voor theater en optochten, zoals de Heilig Bloedprocessie en Trammelant. Heb je interesse in een maatproject, neem dan snel contact op.

Hoe beginnen we eraan?

Alles gebeurt op afspraak.
Dus het eerste wat je doet, is een afspraak maken, vrijblijvend. We bespreken wat je zoekt, nodig hebt en wat er mogelijk is.

Lierika is gespecialiseerd in het verhuren van kostuums in de stijl Belle-Epoque en Charleston,
dus de periode 1870 – 1930, zowel voor heren als dames.
Zoek je iets in deze periode, dan bekijken we de bestaande collectie en zoeken we uit wat er bij jouw event, productie, feest en/of persoon past.
Zit er niet direct iets tussen, of wens je iets meer specifiek, dan maak ik het graag naar jouw wensen.

Wens je voor je event, productie of feest op maat gemaakte kostuums, volledig aangepast aan jouw noden?
Ook dit is mogelijk, hierbij zijn er twee opties:
Optie 1 : Je brengt zelf een ontwerp aan en ik creëer de kostuums.
Optie 2: Het ontwerp wordt door mij gemaakt, ik geef je enkele varianten en we bekijken wat je verlangt/wenst van de kostuums. Worden ze door mij ontworpen, dan heb ik natuurlijk zoveel mogelijk informatie nodig. Waarover gaat je event/productie, wat is het thema, in welke tijdsgeest zie je dit, moet het functioneel zijn (vb. als werkkledij voor personeel) moeten ze er kunnen in dansen, is het puur esthetisch, enz.? Ook het beschikbare budget wordt in deze fase besproken. Bij een productie (theater, film, dans,…) is het voor mij ook altijd fijn om een repetitie bij te wonen. Zo zie ik de personen die de kostuums zullen dragen en kan ik me beter inleven. Eens het ontwerp er is, kan het maken en passen beginnen.

Of het nu gaat over huren of maatwerk, voor beide heb ik de maten nodig van de personen die het zullen dragen.
Het nemen van de maat doe ik in het atelier op afspraak of kan indien gewenst op locatie gebeuren.
Bij verhuring wordt het kostuum meteen gepast en indien nodig aangepast aan de persoon in kwestie.
Bij maatwerk voorzie ik twee passessies vooraleer alles volledig wordt afgewerkt. Een extra passessie is mogelijk tegen een kleine meerprijs.

Afhalen, leveren en aankleden
Alles kan je afhalen op het afgesproken moment. Indien je dit wenst, kan ik de kostuums tegen meerprijs ook leveren.
Je kan mij ook inhuren tijdens je event/productie, om de deelnemers/acteurs ter plaatse aan te kleden. Dit aan €40 per uur. Op deze manier ben je er zeker van dat alles picobello in orde zal zijn en kunnen er makkelijk last minute aanpassingen aan de kostuums worden aangebracht. Een extra paar handen en ogen op zo’n moment zijn mooi meegenomen.

Bij maatwerk blijven de ontwerpen en patronen mijn creatieve eigendom,
wat betekent dat ze enkel opnieuw geproduceerd mogen worden in mijn atelier of met mijn goedkeuring.
Indien je kiest voor maatwerk, kan je rekenen op een creatief en uniek ontwerp, uitgevoerd volgens de regels van de kunst. Maatwerk gebeurt steeds in samenspraak zodat jouw idee echt tot leven komt. De prijs voor maatwerk is niet eenvoudig in te schatten. Lees er meer over bij de rubriek tarieven.

Ik ga ervan uit dat jij bij mij komt voor kwaliteit en service, deze dan ook naar waarde schat en mij graag de correcte prijs betaalt.
Na ontvangst van betaling worden de kostuums netjes verpakt met aankleedfiches indien nodig en de nodige was- en verzorgingsinstructies.
Lees voor de verdere afhandeling verder bij de rubriek huren.

Dan rest mij nog enkel jullie succes te wensen of “toi toi” zoals men in de theaterwereld zegt en te genieten van onze samenwerking.

Erika Defurne
0479/68 96 60
info@lierika.be

Laat zeker een berichtje na mocht ik niet direct opnemen.
Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met jou op.

©

Lierika dankt de fotografen van alle beeldmateriaal op deze site:
Jan DarthetEddy De SmetEmy Daelemans • Herman Defurne • Mister Moret Fotography 

Lierika creëert kostuums en werkt graag samen met andere creatieve ondernemers.
Op zoek naar creatieve teksten en administratieve oplossingen? Joactive Projects gaat met een open mind voor jou aan de slag.